Saturday, September 25, 2010

Lariat
Een lariat van 130 cm in mat zwart en silverlined kristal rocailles van Miyuki. De ketting is in Herringbone steek en alles bij elkaar heeft het heel wat uren tijd gekost om het te maken. Voordeel van een lariat is dat je zelf uitmaakt hoe je de ketting gedrapeerd wilt hebben.

Friday, September 17, 2010

Kadotasjes
Deze mini kadotasjes heb ik gemaakt van zogenaamde 2e keus rocailles. Doordat de kralen niet uniform zijn krijgt zo'n tasje een aparte glans. Het linker tasje is een combinatie van Peyote en Right Angle Weave. Het middelste tasje is in Herringbone gemaakt. Het rechter tasje is gemaakt in 2-drop Peyote.

Deze tasjes zijn geschikt als 'tasje met inhoud' en de inhoud kan dus een geldbedrag zijn, maar ook een mooi sieraad.

Tuesday, September 7, 2010

Hanger in RAW techniek
Afgelopen weekend naar het Curacao North Sea Jazz Festival gegaan. Tal van bekende artiesten hebben hier op Curacao opgetreden, waaronder Simply Red (mijn favoriet), John Legend, Lionel Ritchie, Nathalie Cole. Veel dames die prachtige sieraden droegen en dat geeft weer wat inspiratie om meteen aan het werk te gaan.

Voor deze hanger heb ik Cubic Right Angle Weave techniek gebruikt. De ketting is een Spiral Rope. Materialen zijn Miyuki seedbeads en zeven stuks 96-facet glaskralen.