Saturday, November 20, 2010

Bangles

De Heineken Curacao Regatta ligt weer achter ons met optredens van Los Illegales en Shaggy. Het was weer gezellig druk in Punda en heel apart om zeilboten in de Annabaai te zien, varierend van beach cats tot zeiljachten. Terwijl manlief en dochter de races voeren, was ik bezig met mijn kralenwerk. Ik zeil alleen voor fun.

Van het patroon square and friends van Sabine Lippert / Trytobead heb ik deze bangles gemaakt. Je kunt met dit patroon alle kanten op, zoals in mijn geval bangles. Voor deze drie exemplaren heb ik bijvoorbeeld Tsjechische facet kralen gebruikt. Mijn tienerdochter vindt deze bangles erg hip en ik was het ook meteen kwijt aan haar en de vraag of ik nog meer wil maken!

Verjaardag Coos


Deze collier heb ik gemaakt voor een lieve dame die gisteren 70 jaar is geworden. Wij hebben heerlijk Indisch gegeten bij restaurant Tempoe Doeloe. Dank je wel Coos.

Thursday, November 11, 2010

Tuesday, November 9, 2010

Oorbellen in Cubic RAW
Turks Haken
Zoveel technieken nog te ontdekken en nog belangrijker toe te passen. Ik heb mij gewaagd aan het haken van een koord met kralen oftewel in het Engels bead crochet. Het muntje is helaas nog steeds niet gevallen en ik moet zeggen dat ik heel veel pogingen heb gedaan om het onder de knie te krijgen. Maar ik doe mijn best en eens zal het mij lukken.

Wel gelukt het Turks haken! Gehaakte kralenkettingen heb je in veel varianten en het Turks haken vind ik zelf wel heel interessant. Deze uitvoering is met staafjes en rocailles. Het Turks haken is 'simpeler' en het resultaat is heel mooi.

Friday, November 5, 2010

Two by TwoOrkaan Tomas heeft in Curacao veel waterschade bezorgd. Een aantal wijken was overstroomd. Zoveel regen was er gevallen. Scholen waren twee dagen dicht! Bij mij gelukkig geen schade.

Ik heb van de week een zogenaamde two by two armband gemaakt. Leuk om te maken en je kunt alle soorten kralen gebruiken. Wel is het zo dat je armband dan heel zwaar kan uitvallen. De Chinese rocailles die ik hiervoor heb gebruikt wegen niet zoveel. De armband heb ik geregen op tigertail en afgewerkt met een veerringsluiting.

Cellini Spiral


Twee weken geleden heb ik een witte Cellini Spiral armband gemaakt. Eigenlijk moest het een ketting worden, maar door een klein foutje heb ik deze getransformeerd tot armband en dat terwijl het helemaal klaar was. Ik vond het toch zonde om mijn eerste plan te laten varen en heb daarom de ketting opnieuw gemaakt en extra goed nagekeken voordat ik aan de sluiting begon.