Sunday, November 20, 2011

CoosGisteren heerlijk gegeten bij Restaurant The Wine Cellar. Voor de gastvrouw heb ik deze ketting gemaakt.

Het ontwerp is van Deborah Roberti.

Friday, November 18, 2011

Vergeetachtig
De Heineken Regatta Curacao was afgelopen weekend één van de evenementen hier. Niet alleen werd er gezeild, maar er waren ook optredens van o.a. Elvis Crespo en Maxi Priest. Mijn dochter was bemanning op één van de jachten en dat is haar goed bevallen. Normaal gesproken zeilt zij in een Sunfish. De bemanning werd op de hoogte gehouden van o.a. training per e-mail. Aangezien dochterlief verzuimde om haar mail op tijd te checken was zij op de verkeerde plek om op te stappen voor een training. Dus de boot gemist. Maar bij de wedstrijden was zij goed op tijd, op de goede plek en e-mails op tijd gelezen ;)

Als 'reminder' heb ik voor haar een hanger gemaakt waar zij ook een briefje in kan doen en het staat nog hartstikke leuk ook aan een lange ketting. Eerder heb ik een soortgelijke hanger gemaakt met 10/0 delicas, maar als hanger is de maat 11/0 het beste.

Het patroon is van Jean Power.
Monday, November 7, 2011

Kerstster


Ja ik ben er vroeg bij. Heb als kleuren een beetje sneeuwachtig genomen. Dit patroon is van Helena Tang en is best arbeidsintensief. Maar daarom is het ook de moeite van het kopen waard! Mijn plan is om er in totaal drie te maken. In gedachten zie ik al een zilveren en gouden ster. Voorlopig laat ik het even bij deze ene.

Verschillende kettingenHet is alweer een tijdje geleden dat ik wat gepost hebt. Ik heb een behoorlijke griep achter de rug, maar voel mij nu weer kiplekker. Ondertussen heb ik een aantal sieraden gemaakt in verschillende technieken.
Een van mijn favoriete steken is de Cubic Right Angle Weave. Deze keer in de maat 8/0 van Miyuki. De 'gaten' heb ik opgevuld met 15/0 kraaltjes.
Deze ketting in Herringbone heb ik wat opgeleukt. De Tsjechische Charlottes geven een hele mooie glans.

Tot slot een rivoli hanger omrand met Swarovski 2mm ronde kraaltjes en Duracoat van Miyuki. De ketting is in 15/0 rocailles met als techniek de Tubular Right Angle Weave